Vivacom
Сдружение на олимпийските отбори по природни науки
Жълти стотинки
main image

Операция „Жълти стотинки“

Дари за олимпийските отбори по природни науки.

Дари сега

За кампанията

Най-голямата благотворителна инициатива на Vivacom – Операция „Жълти стотинки“, подкрепяща социални каузи в полза на деца и младежи – започва своето десето издание. И тази година събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни състезания. Досега националните отбори по природни науки са донесли за България общо над 1100 медала, като само през 2021 г. са спечелили 79 медала в 11 балкански, европейски и международни олимпиади.

Посланици на дарителската инициатива са носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев и Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на България.

Операция „Жълти стотинки” 2021 се реализира в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на редица корпоративни и медийни партньори, които застават зад тази кауза. Кампанията подкрепи олимпийските отбори по природни науки и в деветото издание, където общата събрана сума беше 55 124,83 лева. Повече информация на www.vivacomfund.bg

hero small image
Жълти стотинки

За

олимпийските отбори

по природни науки

Период на кампанията

Как да даря

Изпрати SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777*

 * цена 1 лв./ 1,20 лв. за абонати на Vivacom, A1 и Telenor.

Потърси касичките на Операция „Жълти стотинки“

 В търговската мрежа на Vivacom и в обектите на партньорите.

Дари с Pay by Vivacom

 през дигиталния портфейл Pay by Vivacom от меню „Изпрати“

Дари на дарителската сметка на СООПН*

 Банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995

This is a money box.

"Изключително благодарни сме за да бъдем избрани от VIVACOM за втора поредна година да бъдем каузата на Операция „Жълти стотинки“. Ние - екип, ученици, родители, учители и ръководители, ще бъдем признателни на всеки за това, което може да си позволи да отдели и е отделил, защото е за инвестиция в най-добрите български младежи, които успяват. Те със сигурност ще го върнат на родината си, и подобна инвестиция ще се умножи многократно."

Алексей Христов,
Председател на УС на СООПН

medals

„Подкрепата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки е инвестиция в бъдещето на България и в нейните млади хора, които са двигател на иновациите, на научните постижения и на икономическия просперитет на страната ни. Популяризирането на тази кауза дава още една възможност на младото поколение да има добър пример за упорита работа, постоянство и постигнати благодарение на тях успехи, които са достойно оценени и уважавани от цялото общество“.

Веселка Вуткова,
директор „Корпоративни комуникации“ на Vivacom.

Партньори

Основен партньор