Дарение оборудва пет работни места за подготовка на олимпийски състезатели по физика

| Галерия

Щастливи сме да съобщим, че Олимпийското сдружение има нов приятел в лицето на Фондация „Един свят“, благодарение на която оборудвахме пет работни места във Физическия факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Целият екип на СРООПН, както и ръководителите на отбора по физика и астрономия изказват своите най-искрени благодарности на „Един свят“ за желанието да подпомогнат подготовката на отборите ни и тя да бъде още по-ползотворна!

Оборудването се състои от осцилоскопи, захранващи блокове, генератори и лаптопи, и  се помещава в новосъздадения Център за подготовка на ученици и учители във Факултета по физика. В този център вече ще се провежда теоретичната и практическата подготовка на националния отбор по физика на България. Тази година той ще представи страната ни на Международната олимпиада по физика в Цюрих, Швейцария, от 10 до 18 юли. Нашите състезатели вече усилено се готвят в новата лаборатория и ще бъдат там до 12 юни.

Центърът за подготовка на ученици и учители се намира на мястото на бившата библиотека във Физическия факултет и също е резултат от дарение – създаден благодарение на Алумни асоциацията на възпитаниците на ФФ.

Разгледайте галерията, за да надникнете в света на физиката и да видите как се подготвят участниците от разширения отбор на страната ни. В нея ще видите и снимки от представянето на новото оборудване, в което се включиха г-жа Веска Игнатов, директор на Фондация „Един свят“, проф. Николай Денков в качеството си на член на Съвета за развитие на Олимпийското сдружение, ръководители и състезатели от отбора по физика, както и екипът на СРООПН.