Резултати от зимните състезания по информатика

Зимните състезания по информатика се проведоха от 27 февруари до 1 март във Велико Търново. Разделени в пет възрастови групи, в състезанието участваха над 150 участници от цялата страна.

В група E първите три места заеха Мартин Копчев от Габрово, Константин Каменов от СМГ и Христо Денев от Варна.

Най-добрите в група D са Виктор Кожухаров от Русе, Адриян Ибовски от Габрово, Александър Радославов от СМГ. Тримата са с равен резултат – максималния брой точки.

В група C се отличиха Петър Няголов от Русе, и Евгени Кайряков и Радослав Димитров от Пловдив.

Първенци в група B са Димитър Карев от Хасково,  Паолина Гаджулова от Пловдив, Илия Божинов от Благоевград и Aнгел Цанков от Велико Търново.

Не е изненада класирането в група A: Енчо Мишинев от Ямбол, и Христо Венев и Даниел Атанасов от СМГ. Енчо и Христо имат зад гърба си по две участия на Международна олимпиада по информатика и по две на Балканиада по информатика от 2013 и 2014, а Даниел и двете години е бил в разширения отбор на България.

Състезанието се провежда със същия регламент като международната олимпиада по информатика. За участниците в групи A и D състезанието е особено важно, тъй като е добра подготовка за националния кръг на олимпиадата. Най-добре представилите се на националния кръг на олимпиадата съставят разширените отбори за участие в международните състезания. Следват допълнителни контролни, от които се избират отборите ни за Международната олимпиада, Балканиадата и Младежката Балканиада.

Пълните резултати можете да видите тук.

Тагове