Шуменски информатици завоюваха бронзови медали

| Галерия

Шуменски отбор по информатика получи отличие от Международното състезание по информатика в руския град Казан, което се проведе на 14-15 март 2015г. Това е 15-тото издание на турнира, като за пръв път той е бил с международно участие.

ICL e открит отборен шампионат по програмиране за студенти и ученици, а поканата за участие на шуменските отбори е заради дългогодишните взаимоотношения и участие на домакините на турнира в Международния есенен турнир в Шумен.

В ученическата надпревара се състезаваха Иван Ганев, Валентин Борисов и Антон Чернев от ПМГ “Нанчо Попович”. Те се подготвят за състезания в известната школа A&Б, ръководена от гл. ас. д-р Бисерка Йовчева, също от Шуменския университет.

Студентският отбор в състав Димитър Добрев, Нури Нури и Александър Цонев, е от Факултета по математика и информатика на Шуменския университет. Негов ръководител е гл. ас. д-р Валентина Спасова.

В подготовката на отборите са участвали и Александър Цонев и Петър Иванов, възпитаници на А&Б и Шуменския университет.

В първия квалификационен кръг участваха 173 отбора, от които 50 стигнаха до финала. Сред финалистите бяха и нашите състезатели. Ученическият отбор на Шумен се класира на 10-то място и завоюва Диплом III степен, което се равнява на бронзов медал.

Следващото изпитание за младите информатици е участието в националната ни олимпиада по информатика, в която те ще се борят за участие в международната олимпиада по информатика.

Повече за турнира можете да прочетете тук.

Тагове