СООПН на Европейската нощ на учените този петък!

На 52 локации в 13+ селища и местности из страната, включително на планина, във влак и на кораб. Ето това е програмата на проект #REFRESH  (Relate, Experience, Find Research Everywhere and SHare) за Европейска нощ на учените 2018г.

Сред събитията в София в петъчната вечер са изригващи експлозии и демонстрации с роботи в Ларгото, разказ от/за учените нощем в клуб Терминал 1, за тайните сили на фосилите в Софийски университет, пиротехническо шоу в Techomagic Land, и много други.

Олимпийското сдружение също ще участва на тазгодишното издание на научното събитие. Ще бъдем част от честването на 65-годишнината от основаването на Минно-геоложкия университет и изложението на ул."проф. Боян Каменов". Основната част от събитията ще се състои в градинката и площада пред Ректората на МГУ.

Официалното откриване е в 17:00 ч. Цялата програма пред МГУ, а и на всички други локации в страната, разгледайте ТУК.

 

17:00 - 18:30 - Лаборатория REFRESH - Нощ на химика

Потопете се във вълшебния свят на химията, научете тайните на алхимиците, вижте впечатляващи експерименти. Ваши сигурни водачи в този интересен паралелен свят ще бъдат гл. ас. д-р Господинка Гичева, доц. д-р Нели Минчева и гл. ас. д-р Любомир Джерахов.
В импровизираната химическа лаборатория на открито ще бъде обособена специална касичка за дарения. Част от задачата ни е да съберем средства за подготовката и участието на олимпийските отбори на България в престижните състезания по природни науки.

Тагове