СВЕТОВЕН ДЕН НА ЧИСЛОТО ПИ И БРЪНЧ С ОЛИМПИЙСКА КАУЗА

Нашите приятели пирати от Абордаж (улл. Веслец 22) и дамите от Trouble Bakers ви канят да отбележим заедно най-ирационалния ден от годината - 14 март, Световен ден на числото Пи, а също и рождения ден на Айнщайн. Може би вече добре познавате борда на Абордаж, където сме акостирали за не една и две олимпийски алумни срещи.

Специалното издание на книжен брънч с кауза ще има много и всякакви пайове - плодови, шоколадови, солени, месни, с различни видове тесто, без тесто и дори гравитационен пай! Събитието е с кауза, като даренията ще отидат в подкрепа на състезателите и ръководителите на отборите по математика, физика, химия, биология, информатика, астрономия, лингвистика, астрономия и астрофизика и млади физици.

Освен вкусно хапване, по време на събитието на борда ще се качат и трима истински учени:

  • Ралица Манчева - ядрен физик, който обича да сменя цвета на косата си и може да общува с хора от 4 до 104 години. Била е по света и у нас, а също и в радиото. Виждала е ускорител на частици на живо и нямаме предвид тунела на Люлин.
  • Цанимир Ангелов - теоритичен физик с размаха на Танос. Освен торбички Била, обича летящи в космоса мистични плодове. Печелил е медали, разбира от мащабите във Вселената и от мемета. Иска да диша чист въздух, но кой го пита?
  • Д-р Петър Ефтимов - ветеринарен лекар, който е решил да премине към молекулярна биология. Следва съвсем плавен преход към звездите и астрономията (въпросите за ретрограден Меркурий се заплащат допълнително). Занимава се с популяризиране на науката и е жури във формата FameLab. 

Вход: дарение от 15 лв, което включва (много!) пайове и напитка. На бара ще получиш чаша медовина (която може да бъде заменена с кафе или чай) - любимата напитка на Айнщайн. “Това последното може да сме си го измислили, а може и да имаме вътрешна информация. Няма да разбереш, ако не дойдеш.”, намигват от Абордаж. Партньори на събитието са harmonica organic foods и Медовина Meadly - Bulgarian Craft Mead. 

Не забравяй да се отбележиш във фейсбук събитието и да следиш за последващи новини.

  • КОГА? събота, 14 март, 11 ч.
  • КЪДЕ? Клуб Абордаж, ул. Веслец 22
  • КОЛКО? 15 лв. вход - дарение
  • КАКВО? Брънч, разговори за наука, куиз