Два бронзови медала за България на 23-та Международната олимпида по биология в Сингапур

| Галерия

От 8-и до 15-и юли 2012г. в града градина Сингапур се проведе 23-ата международна олимпиада по биология, в която участваха ученици, победители в националните олимпиади на 59 страни.

Представителите на нашия отбор – Виктория Станчева и Владимир Милов (възпитаници на Математическа гимназия „Гео Милев” в Плевен) и Ангелина Банковска и Лазар Митров (от Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов”, София), успяха да покажат своите знания и умения в жестока конкуренция сред 234 участници и да донесат за пореден път отличия за България. Двата бронзови медала за плевенските възпитаници Виктория Станчева и Владимир Милов бяха спечелени след четири практически и два теоретични теста, където българските ученици показаха, че са сред най-добрите млади биолози на планетата. Ръководители на отбора за трета поредна година са гл. ас. Албена Йорданова от БАН и доц. Снежана Томова от СУ „Св. Климент Охридски”. Само след седмица Владимир Милов ще отпътува за Вашингтон, където ще участва и на Международната олимпиада по химия.

За втора поредна година олимпийският отбор по биология се финансира от Фондация „Америка за България“ чрез Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки.

Тагове