Архив - 2007

  • Златни медали от Международната по информатика в Загреб, 2007

     С два златни и един сребърен медал се завърнаха националите ни от 19-ата Международна олимпиада по информатика,
    която се проведе от 15 до 22 август в Загреб, Хърватия

    Отборът в състав Искрен Чернев, Ростислав Руменов, Емил Ибришимов и Свилен Марчев се представи отлично, продължавайки традицията на силно българско присъствие на престижни международни състезания в областта на информатиката. Благодарение на успехите на момчетата страната ни се нареди на шесто място в света по медали и на тринадесето в неофициалното отборно класиране по точки, попадайки сред най-добрите в света. 

    Най-високи са постиженията на Искрен Чернев от Софийската математическа гимназия и на Ростислав Руменов от Природо-математическата гимназия в Шумен. Двамата спечелиха златни медали за България. Среброто е за Емил Ибришимов, а четвъртият ни национал - Свилен Марчев, също има сериозно представяне, не само на тази олимпиада, но и на Балканиадата през юли месец, когато спечели сребърен медал.

    В очакване сме на олимпиадата през 2009 година, когато България ще бъде домакин на събитието. За страната ни споменатото състезание е от особено значение, тъй като тогава ще се навършат двадесет години от първата международна олимпиада по информатика в Правец (1989). Пловдив ще има честта да събере талантите от цял свят.