Резултати от Пролетните математически състезания 2015г.

Пролетните математически състезания се проведоха от 27 до 29 март 2015 в два града – за ученици от 4 до 8 клас в Бургас и за ученици от 9 до 12 клас във Варна. Класирането на това състезание е с голямо значение при определянето на разширените отбори за балканиадата, младежката балканиада и международната олимпиада по математика.

Общо 1050 ученици решиха по 4 задачи – 2 от учебния материал за съответния клас и 2, които изискват допълнителна подготовка. Ето кои се отличиха в различните групи.

4 клас:
Ким Нгок Анх и Иван Тагарев от София и Даница Костова и Борис Стоянов от Варна.

5 клас:
Седем първи места с пълен брой точки спечелиха Ангел Райчев, Борислав Кирилов и Константин Илиев от София, Андон Тодоров и Георги Златинов от Благоевград и Георги Петков и Димитър Неделчев от Варна.

6 клас:
Четири първи места с пълен брой точки: Венислав Иванов от Варна, Жаклин Катърджиева и Женя Янчева от Бургас и Мартина Илиева от Русе.

7 клас:
Виктор Балтин, Бургас, Евгени Кайряков и  Димитър Чакъров от Пловдив,  Петър Лангов от СМГ и Димитър Опърлаков от Варна.

8 клас
Четири първи места с пълен брой точки за четирима софиянци: Борислав Антов, Владимира Иринчева, Георги Ангелов и Йоана Николова.

9 клас
Атанас Динев от Бургас, Ирина Софронова от СМГ, Асел Исмолдаевна от Варна

10 клас:
Три първи места с пълен брой точки за Виолета Найденова, Димитър Ружев и Христо Попов от СМГ.

11 клас:
Деница Маркова и Божидар Ганев от СМГ и София Бурова от Варна.

12 клас:
Две първи места с пълен брой точки за Александър Тенев от СМГ и Любен Личев от Плевен и две втори за Венислав Венков и Цветомир Михайлов, СМГ

Пълните резултати можете да видите тук: 4-8 клас и 9-12 клас.

Тагове