Стартира DMS кампания в подкрепа за националните олимпийски отбори по природни науки

На 13 май стартира кампания за набиране на средства в подкрепа на участниците в олимпийските отбори по природни науки. Можете да направите дарение чрез SMS с текст на латиница DMS OLYMP на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и Mtel).

Основните международни олимпиади по природни науки, в които участват български отбори, са по математика, информатика, физика, химия, биология, астрономия, лингвистика и турнирът на младите физици. Подготовката на отборите не се финансира от Министерството на образованието и науката.

Всяка година осемте отбора представят България международните олимпиади и състезания, успявайки да завоюват медали и отличия, и да се наредят на челните места в света по природни науки. Само през 2013 г. отборите са спечелили 12 златни, 17 сребърни и 25 бронзови медала и 8 почетни грамоти на международни олимпиади.

За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лев. За потребители на предплатени услуги цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Избраната от вас кампания получава минимум 90 % от всички финансови постъпления, а останалата сума покрива административни разходи по проекта DMS и невзетите плащания от страна на операторите.
За повече информация може да се свържете с Иглика Луканова, програмен координатор:
телефон: 02 9897982
електронна поща: olympic.bg@abv.bg

Страницата на кампанията можете да разгледате тук.