Всички български ученици от 51-та международната по математика и Централноевропейската по информатика - с медали!

Родните таланти отново блеснаха с таланта си: На 51-та международна олимпиада по математика, която се състоя от 2 до 14 юли в Асатана, Казахстан, в която взеха участие близо 100 държави, и шестимата ученици от българския екип бяха наградени с медали.

Любослав Панчев от 12 клас на Софийска математическа гимназия спечели златно отличие. Александър Макелов, 12 клас на Математическа гимназия в Бургас и Виктор Вълов, 11 клас на Софийска математическа гимназия получиха сребърни медали, а Живко Жечев, 11 клас на Математическа гимназия - Шумен, Кубрат Данаилов, 11 клас на Американски колеж - София и Йоан Делчев, 12 клас на СМГ - бронзови. Ръководители на националния ни отбор са ст.н.с. Николай Николов и ст.н.с. Петър Бойваленков от Института по математика и информатика на БАН.

Българските участници се представиха блестящо и на едно от най-силните регионални състезания по информатика - Централноевропейската олимпиада. В надпреварата, провела се от 12 до 19 юли 2010 г. в град Кошице, Словакия, участваха 9 страни. Нашият отбор се представи много успешно и спечели един златен, един сребърен и два бронзови медала, което ни нарежда на второ място в отборното класиране по медали.

Тагове