България с 2 сребърни и 2 бронзови медала от 20-тата Международна олимпиада по информатика

Националите ни по информатика се завърнаха с четири медала - два сребърни и два бронзови - от Двадесетата Международна олимпиада по информатика, съобщиха от МусалаСофт, която подкрепя участието на младите ни таланти в надпреварата. Олимпиадата се проведе от 16 до 23 август в Кайро, Египет.

Тазгодишният отбор, в състав Момчил Томов, Румен Христов, Мартин Маринов и Стефан Аврамов се представи отлично, продължавайки традицията на силно българско присъствие на станалите вече традиционни международни състезания в областта на информатиката. В неофициалното отборно класиране България е на четиринадесето място в света по медали.
Румен Христов от Математическата гимназия в Шумен и Момчил Томов от Математическа гимназия "Гео Милев" в град Плевен спечелиха сребърни отличия за страната ни. С бронзови медали се завърнаха Мартин Маринов и Стефан Аврамов.

През 2009 г. олимпиадата ще се проведе в България. За страната ни ролята на домакин е от особено значение тъй като ще се навършат двадесет години след първото провеждане на Международна олимпиада по информатика в Правец (1989). Пловдив ще събере талантите от цял свят.

Тагове