КОНКУРС ЗА ЛОГО НА 20-ТА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО ЛИНГВИСТИКА 2023 В БЪЛГАРИЯ

Международната олимпиада по лингвистика (МОЛ / IOL) се провежда ежегодно от 2003 г. насам, като първото ѝ издание е инициирано от България, заедно с още няколко държави (Чехия, Естония, Латвия, Холандия и Русия) и е проведено в Боровец. Оттогава България е била още два пъти домакин на олимпиадата – 2008 (Слънчев бряг) и 2015 (Благоевград).

Догодина ХХ-та Юбилейна международна олимпиада по лингвистика ще бъде отново в България. За тази цел Секция „Математика и лингвистика“ към СМБ обявява конкурс за лого. 

В конкурса могат да участват сегашни и бивши състезатели и ученици по лингвистика, ръководители на школи и членове на комисии, състезатели по други научни дисциплини, техни приятели, роднини и познати, както и всеки съпричастен на идеята да направим юбилейната IOL 2023 още по-хубава, стилна и красива.

Изисквания:

  •  Да се изготви лого на XX-то юбилейно издание на олимпиадата, което да включва следните задължителни елементи:
     - буквите IOL, домакин (Bulgaria) и година (2023)
    - символ на България
    лингвистичен елемент

     
  • Изображенията трябва да са авторски. Всеки участник в конкурса декларира, че е единствен автор на представеното от него изображение, както и че същото не нарушава авторски права на трети лица. Участниците носят отговорност за авторството на изображенията и всякакви претенции от страна на трети лица, предявени във връзка с представените от тях проекти.

Конкурсът е явен. Всеки участник предоставя своите данни: име, актуален телефон и email.

 Формат на файловете:

  • за участието в конкурса: цветен и черно-бял вариант, jpg (72 dpi, RGB)
  • за окончателния проект: цветен и черно-бял вариант, векторни файлове (CMYK) (изпращат се при поискване от организаторите)

Изпращайте вашите предложения във формат за гледане (jpg) на адрес:  20.iol.2023@gmail.com

Краен срок: 22 септември, 2022 г., 23:59 часа.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на страницата „Ученическа лингвистика България“ във фейсбук, както и на сайта linguistics.bg на 1 октомври 2022 г.

Повече информация относно условия, изисквания и авторски права, вижте тук.

Визуализация на логата от последните издания на IOL:

Тагове