Национална олимпиада по физика - Русе, 2019 - Резултати и Разширен отбор

Между 5 и 7 април 2019 г. град Русе бе домакин на Националния кръг на олимпиата по физика. Организатори на НОФ са Министерство на образованието и науката, РУО – Русе и училището домакин - ОУ „Отец Паисий” - гр. Русе.

Официалното откриване се състоя на 5 април в конферентна зала в Гранд хотел „Рига“, а през следващите два дни се проведоха двата етапа на състезанието. Станаха ясни имената на отличилите се гимназисти, десетимата най-добри от които формират т.нар. разширен отбор. Можете да се запознаете със задачите, с които се сблъскаха учениците в  четири възрастови групи (7, 8, 9 и 10-12 клас) - тук.

  1. Георги Александров, 12 клас, СМГ
  2. Александър Проданов, 9 клас, ППМГ Казанлък
  3. Иво Петров, 11 клас, СМГ
  4. Александър Кръстев, 12 МГ Варна
  5. Владимира Иринчева, 12 клас, ПЧМГ София
  6. Васил Николов, 10 клас, ПЧМГ София
  7. Стефан Иванов, 12 клас, ППМГ Бургас
  8. Любомир Шойлев, 12 клас, ППМГ Бургас
  9. Добрин Бараков, 11 клас, МГ Плевен
  10. Николай Колев, 12 клас, АЕГ Бургас

Разширеният национален отбор, който ще се подготвя за участие в Международната олимпиада, се определя от Националната комисия и включва първите 10 ученици от 4-а състезателна група, получили най-много точки от двата етапа в националния кръг. Тази година учениците ще се борят за място в Националния отбор (5 души) за 5-ата юбилейна Международната олимпиада - в Тел Авив, Израел (7-15 юли). В края на м. май предстои и Третата европейска олимпиада по физика, която СООПН подкрепя, и на която ще участват първите петима от класирането.

Следете предстоящите събития и резултати на нашия Календар.

До 2018 г. българските ученици са спечелили за страната ни общо 122 медала по физика: 14 златни, 40 сребърни, 68 бронзови, както и 61 почетни грамоти.

 

Тагове