ОТБОРИТЕ ПО БИОЛОГИЯ И ХИМИЯ ЩЕ ПОКАЗВАТ НАУЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР (КЪЩА ФЕСТ, 01.10.2020)

Бързаме да споделим с вас радостната новина, че на 01.10 отново ще се видим! Мястото е Площадът пред Народния театър, а поводът е КЪЩА ФЕСТ 2020 - фестивал на активните граждани. На събитието ще се запознаеш с редица неправителствени организации и техните каузи - това са обитателите на Къщата на гражданските организации. Именно в тази социално ангажирана общност на ул. Христо Белчев 3 вирее и нашето Сдружение на олимпийските отбори по природни науки през последните повече от 2 години.

Четвъртък вечер ще ни донесе много поводи за усмивки и нови запознанства - ще можеш да играеш природосъобразна бордова игра с кауза, да разбереш повече за младежките пространства, да чуеш дискусии за актуалните протести, а също така да се насладиш на jam session с джаз музика на живо. 

Сред шатрите ще откриеш и усмихнатите ни състезатели от тазгодишните и миналогодишните отбори по химия и биология. Те с лекота разказват и показват, че науката освен интересна и полезна, може да бъде и много цветна и забавна! 

  • Знаеш ли как се изолира ДНК от банан?
  • Как можеш да накараш боя да се придвижва?
  • Какво представлява батерия от лимон?
  • Как можем да пишем тайни послания с подръчни материали?

…Тези и други неща ще ни покажат медалистите по природни науки на 01.10 от 17 до 17:30 ч. в пространството пред Народния театър. 

КЪЩА ФЕСТ продължава от 16 до 19 ч., а входът е безплатен. Повече подробности ще откриеш на фейсбук събитието на този уеб адрес.