Първенците по информатика: Разширеният състав на отбора е вече ясен

От 21 до 23 април във Видин приключи тридесет и третата Национална олимпиада по информатика. Организатори са МОН, Регионалното управление на образованието – Видин, СУ „Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин. За националния кръг на състезанието се класират 123 ученици от различни области на страната, които пристигат в града заедно със своите ръководители. Пред какви задачи се изправиха младите информатици - тук.

Двудневната надпревара приключва с контролно за включване в разширения старши национален отбор. Специален гост на събитието е Красимир Манев – президент на Международната олим- пиада по информатика. След напрегнатите състезателни дни участниците и техните ръководители имат възможност да посетят културно-историческите забележителности на Видин. Националната комисия по информатика под председателството на Емил Келеведжиев присъжда грамоти за отлично представяне на 52 участници.

„Националният кръг всяка година е в различен град, за да популяризираме информатиката – казва Емил Келеведжиев. – Много добра е организацията във Видин. Излъчени са два разширени състава на националния отбор съобразно показаните досега резултати – от 12 ученици в горните две възрастови групи (A и B) и от 16 ученици при по-малките (до 16 г. възраст).

Второто контролно за големите ще бъде на 7 май във Видин, тъй като до 15 май трябва да се регистрираме за участие в Международната олимпиада по информатика, която тази година ще бъде в Иран. За по-малките ученици регистрацията е чак през есента и затова дотогава могат да се правят 4 – 5 контролни теста. И от двата разширени състава ще се излъчат два отбора от по 4 ученици.“

През изминалата година това бяха Христо Венев, Енчо Мишинев, Даниел Атанасов и Александър Кръстев, които донесоха един златен и два сребърни медала за България на МОИ 2016 в Русия. - бел.ред.

  • Група А (XI – XII клас)
    I място – Енчо Мишинев, ПМГ „Атанас Радев“, Ямбол
    II място – Александър Кръстев, МГ „Д-р Петър Берон“, Варна
    III място – Иван Ганев, ППМГ „Нанчо Попович“, Шумен
  • Група B (IX – X клас)
    I място – Радослав Димитров, МГ „Акад. К. Попов“, Пловдив
    II място – Александър Радославов, СМГ, София
    III място – Иво Карагьозов, МГ „Д-р Петър Берон“, Варна
  • Група C (VIII клас)
    I място – Виктор Кожухаров, ПМГ „Баба Тонка“, Русе
    II място – Захари Маринов, МГ „Гео Милев“, Плевен
    III място – Андон Тодоров, ПМГ „Акад. С. Корольов“, Благоевград
  • Група D (VI – VII клас)
    I място – Георги Петков, МГ „Д-р Петър Берон“, Варна
    II място – Виктория Христова, МГ „Акад. К. Попов“, Пловдив
    III място – Марин Йорданов, ППМГ „Нанчо Попович“, Шумен
  • Група Е (IV – V клас)
    Първо място – Велислав Гърков, 2. СУ, София
    Второ място – Константин Томов, МГ „Д-р Петър Берон“, Варна
    Трето място – Деян Хаджи-Манич, МГ „Д-р Петър Берон", Варна

Източник: АзБуки

 

Тагове