Състезателите по информатика донесоха 11 медала от RMI

Български ученици спечелиха 11 медала от Международния мастърс турнир по информатика в Румъния (Romanian Masters in Informatics) тази седмица. Състезатели в надпреварата бяха както ученици от националния отбор по информатика, така и от няколко български школи по информатика.

Българите завоюваха 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала. Те се състезаваха с представители от Италия, Гърция, Полша, Румъния, Русия, Сърбия и Македония.

Националните ни състезатели по информатика спечелиха 4 медала – 2 златни и 2 сребърни.

Златото взеха Радослав Димитров и Александър Кръстев, а среброто - Мартин Копчев и Петър Няголов. Техен ръководител в Румъния бе Антон Шиков.

Сребърни отличия получиха и състезателите ни от младежкия отбор Андон Тодоров и Антъни Господинов, а също Йордан Димитров от шуменската Школа „А&Б“ (с ръководител Бисерка Йовчева). Шестият сребърен медал за България спечели Иво Карагьозов.

Бронзовите медали взеха Виктор Кожухаров, Стоян Малинин и Добрин Башев.

Шестото издание на Международния мастърс турнир в Румъния се проведе от 10 до 13 октомври в Букурещ.

RMI предоставя чудесна възможност на младите хора да демонстрират своите умения в областта на информационните технологии, да обменят знания и да засилят междукултурните контакти в гимназиалното образование.

Тагове