Теодосий Теодосиев отличен със специалната награда на БАИТ за 2014г.

Теодосий Теодосиев получи специалната награда на БАИТ за 2014г. Наградата се дава за принос в развитието на информационните технологии и беше връчена от патрона на събитието президента Росен Плевнелиев. С рекорден брой кандидатствали, заслужилите в 12-те категории бяха наградени на 5-ти февруари 2015г.

Теодосиев е преподавател по физика в ПМГ “Никола Обрешков”, гр. Казанлък, и е ръководител на Националната школа по физика и приложна математика. Негови възпитаници носят на България десетки отличия от международни олимпиади по физика. Преди по-малко от месец Теодосиев беше отличен и за Мъж на годината за 2014г.

В категория “Образование” наградата спечели „СофтУни“, където от миналата година се подготвят IT специалисти. Софтуерният университет е учреден от олимпиеца Светлин Наков. Той е носител на два бронзови медала от две поредни международни олимпиади по информатика –  през 1998 и 1999.

Българската асоциация по информационни технологии отличава личности, компании и институции, допринесли за развитието на информационните и комуникационни технологии.  Вижте номинираните по категории: http://bait-awards.bg/pages/Nominated/

Снимка: president.bg

Тагове