Вечер на отворените врати в лабораторията по химия във ФХФ

"Ежегодната Вечер на химията тази година ще се разгърне в невиждан мащаб. Очаква Ви нещо зрелищно, пищно и запомнящо се. Предвидили сме повече място, за да се развихрим.", това обещават организаторите на вече традиционните вечери на химията. Т. нар. Bomb Squad - Корпус за бързо гърмене - са химице от Факултета по химия и фармация на Софийския университет. Младите учени показват интересни и забавни опити пред публика от всички възрасти. Този път стyдeнтитe oт Kopпyca са подготвили зрелищно шоу с фокуси, пиротехника, гърмежи, пламъци и неочаквани промени в материята.

Beчepтa нa дeмoнcтpaциите щe ce пpoвeдe нa 24 ноември, като непосредствено преди това химиците, ФХФ и СРООПН ще отворят вратите на химичната лаборатория на Фондация „Америка за България“ за всички любопитни посетители. Състезателите по химия техният ръководител доц. Христо Чанев ще бъдат местните гидове.

Ако ви е интересно какво има в една химична лаборатория, кое за какво служи и как работи, заповядайте на 24.11. 2016 г. (четвъртък), от 16 до 19 ч. в лабораторията на 4-тия етаж на Факултета (бул. Джеймс Баучър 1, ж.к. Лозенец) ! Повече за съвместното събитие - тук.

 

Тази година олимпийският ни отбор по химия постигна невероятни успехи на Международната олимпиада 2016 в Грузия - четиримата ни състезатели се завърнаха с четири бронзови медала. От 1999 г. до 2016 г. нашите ученици са спечелили общо 38 медала: 1 златен, 8 сребърни и 29 бронзови.

От 2013 г. насам българската олимпийска делегация се подготвя именно във високотехнологичната и модерна олимпийска лаборатория.

Тагове