Започва 18-ата ученическа конференция на УЧИМИ

Ученическият институт по математика и информатика (УчИМИ) вече осемнадесет години открива и подкрепя развитието на млади таланти в областта на математиката и информатиката. Едно от основните събития, организирани от УчИМИ през годината, е Ученическата конференция през месец януари. Осемнадесетата ученическа конференция (УК’18) на Ученическия институт по математика и информатика ще се проведе от 12 до 14 януари 2018 г. в град Пазарджик с партньорството на Община Пазарджик и кмета г-н Тодор Попов и с любезното домакинство на ПМГ „Константин Величков“.

В конференцията ще вземат участие 70 ученици от 8 до 12 клас, възпитаници на математически и професионални гимназии, на средни училища от цялата страна, както и техните научни ръководители. Учениците ще представят 50 авторски проекта в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.  Те азработват проектите си върху избрани от тях теми, индивидуално или в съавторство, самостоятелно или под ръководство на научен ръководител или консултант.

Откриването на УК’18 ще се състои на 12.01.2018 г. от 18:00 ч. в Концертната зала на общината, а официалното закриване и награждаване на участниците ще се състои на 13.01.2017 г. от 18:00 ч. в същата зала. Авторските си проекти участниците ще представят в съботния ден в сградата на ПМГ „Константин Величков“. 

Отличените автори на проекти в Ученическата конференция получават правото да участват в интервю за определяне на двама участници в 6-седмичната школа на Изследователския научен институт в САЩ – RSI (българското участие), която се провежда през лятото в Масачузетския технологичен институт в Бостън.

Другата награда за отличниците е участие в Ученическата секция на (частични) разноски на Ученическия институт. Там те могат да представят подобрените си проекти или да подготвят нови разработки.

Следете сайта на УчИМИ, за да бъдете в течение и да разберете кои ще бъдат отличените проекти тази година.