ЗАПОЧВА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ЕСЕНЕН ТУРНИР ПО ИНФОРМАТИКА “ДЖОН АТАНАСОВ” 2021

15 държави са заявили участие в 13-я Международен есенен турнир по информатика "Джон Атанасов" (IATI), който ще се проведе дистанционно от 24 до 29 ноември 2021 г. Състезателните дни са съответно 26 и 27 ноември.  А паралелно с Международния турнир в същите дни ще се проведе и Националният есенен турнир по информатика. 

Заради пандемията и обстановката в страна и в света, и тази година турнирът ще се проведе онлайн. За разлика от 2020 г. обаче, международното жури ще бъде ситуирано изцяло в Шумен. Домакини и организатори на IATI са община Шумен, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А & Б. Генерален спонсор е „Алкомет“ АД.

Отборите от България от различни краища на страната, официални национални отбори в младша и старша възраст, и неофициалните участници - можете да видите тук, в раздел “Teams”.

„И тази година турнирът се очертава да бъде на много високо ниво. Ще участват състезатели от 3 от държавите в Топ 5 на информатиката – Русия, Румъния и България. Също така очакваме да се регистрират и поляците, които са шести в световната ранклиста", каза Бисерка Йовчева на пресконференция неотдавна. Тя добави, че турнирът вече е на ново по-високо ниво в организационно отношение, като регистрацията е автоматизирана и са направени подобрения в състезателната платформа.

Патрони на Турнира са министърът на образованието и науката, проф. Николай Денков, и ректорът на Шуменския университет, проф. Георги Колев.

Откриващата церемония е утре, 24.11, от 17:30 ч. Следете ни за повече подробности и новини.

Тагове