ОЛИМПИЙЦИ ПО БИОЛОГИЯ И ХИМИЯ ЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ НАУЧНИ ОПИТИ В ТРЕТАТА ДЕТСКА ЛАБОРАТОРИЯ НА BAYER

| Галерия

За трета поредна година олимпийски състезатели по биология и химия участват като демонстратори в Научната лаборатория за деца на Bayer, която се провежда през октомври вече не само в София, но и във Варна  и Пловдив.

София, 10 октомври 2017 г. Днес в Националния музея “Земята и хората” бе открита Научната лаборатория за деца на Байер с послание “Превърни се в истински изследовател и се потопи в любопитния свят на химията и биологията”. Целта на инициативата е да се покаже на  учениците от 3-ти до 6-ти клас, че науките химия и биология имат и забавна страна, и че могат да бъдат любопитни занимания не само за учени или състезатели от олимпиади. Демонстрациите носят и интригуващи имена като Химически светофар, Слонска паста за зъби, Вълшебни балони, Закуска за шампиони.

“Проектът се радва на огромен интерес вече трета година и за Олимпийското сдружение е чест да участва в тази инициатива. Тя доказва коллко е важен практическият елемент в обучението по природните дисциплини, особено сред учениците в началните класове.”, каза Алексей Христов, председател на УС на СООПН на откриването днес.

Както миналите години, така и сега, олимпийците измислиха и подготвиха експериментите, и ги изпълняват заедно с представители от Байер България пред ученици от начални и основни училища. Проектът се осъществява още с подкрепата на МОН и РИО-София. А ето и самите олимпийци, вземащи участие:

  • Янислав Данчовски - Бронзов медалист от Международната олимпиада по химия от 2016г.
  • Кристина Костадинова – Наградена с грамота от Менделеевска олимпиада в Москва от 2016г.
  • Габриела Христова – Сребърен медалист Международната олимпиада по биология 2017 г.
  • Мария Карабоева – Бронзов медалист от Международната олимпиада по биология от 2017г
  • Ваня Миланова  - Участник в Международната олимпиада по биология от 2017 г.
  • Борис Борисов - Бронзов медалист от Международната олимпиада по химия от 2016г.
  • Весела Механджиева - бронзов медалист от Международната олимпиада по химия и Международната менделеевска по химия от 2017 г.
  • Любен Бориславов – Бронзов медалист от Международната олимпиада по химия от 2016г.

На 14 октомври - събота - събитието ще бъде отворено за свободно посещение от всички желаещи. Демонстрациите ще бъдат с начални часове 10:00, 13:30 и 16:00 ч.
Научната лаборатория на Байер е безплатна и отворена за деца от 9 до 12-годишна възраст. Участието е само с предварително записване на 0882 740 959 (в работно време) до 12 октомври 2017 г. Местата са ограничени.

Очаквайте повече информация и за другите локации: Пловдив: 17-19 октомври 2017 г. и Варна: 24-26 октомври 2017 г.