РЕЗУЛТАТИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ФИЗИКА И СЪСТАВ НА РАЗШИРЕНИЯ ОТБОР 2021

Тазгодишната национална олимпиада по физика се проведе в два дни - 09 май от 14 ч. (теоретична част) и 05 юни 2021 г. от 08 ч. (експериментална част). 

Националните кръгове на олимпиадите по физика, биология и астрономия – теоретичната част, и националното състезане по химия „Тестови задачи в гимназиален етап“ се проведоха на териоторията на самия регион. Експерименталната част от националния кръг на олимпиадата по физика се проведе намясто в София в 73 СУ „Владислав Граматик“. До участие в експерименталния кръг се допускаха учениците, класирани от 1. до 20. място включително (т.е. от 23,75 точки нагоре) на теоретичната част по физика.

Задачите от 09 май за съответните състезателни групи можете да разгледате тук.

Лауреати от НОФ 2021 са: Васил Николов от ПЧМГ, Александър Илиев - СМГ, Веселин Димов - ПМГ Габрово, Виктор Василев - СМГ, и Теодор Маслянков - СМГ.

Бе определен и състава на разширения национален отбор, който ще се бори за място в българското представителство на Международната олимпиада:

В средата на юни ще се проведе 5-ата Европейска олимпиада по физика, онлайн между 19 и 26 юни. Състезателните дни ще бъдат съответно 19 и 20 юни, т.е в събота и неделя, и са изцяло съобразени с желанията на държавите участнички. 

След като през изминалата година Международната олимпиада по физика не се проведе, то през 2021 г. очакваме това да се случи от 17 до 25 юли. Следете ни за повече подробности и олимпийски новини, като можете да се информирате и за всички предстоящи събития за сезона внашия Олимпийски Календар за 2021 г.

Тагове