Скоро започва юбилейният есенен турнир по информатика IATI в Шумен

В края на ноември България ще стане център на международната състезателна информатика.

10-тия Международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ ще се проведе от 21 ноември до 25 ноември, 2018.

“Горди сме да организираме този турнир в гр. Шумен, съхранил историческите спомени от създаването на Българската държава.”, споделят организаторите, в лицето на гл. ас. Бисерка Йовчева (Школа А&Б, Шуменски университет; ръководител) и гл. ас. Емил Келеведжиев (ръководител на националните отбори по информатика)  под патронажа на Община Шумен. “Вярваме, че турнирът ще бъде израз на младежкия порив за търсене на нови предизвикателства.”

Турнирът е единственото международно състезание по информатика, което включва две възрастови групи – младежка (junior) – за ученици до 15.5 години и старша възраст (senior) – за ученици от гимназиална степен на средното училище.

Първоначалната програма на турнира е:

21.11. – ден за пристигане
22.11. – ден за екскурзия и practice session.
23.11. и 24.11. – състезателни дни
25.11. – ден за награждаване и отпътуване

Организаторите са поканили за участие в турнира двата национални отбора по информатика на България в старша и младша възрастова група. Очаква се в турнира да участват близо 200 състезатели от 9 държави, сред които най-добрите в областта на този вид състезания: Русия, Румъния, Полша, Швейцария, Молдова и др.

Международният есенен турнир по информатика (IATI) се провежда за първи път през 2009 година по инициатива на Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев – председател на Националната комисия по информатика към МОН.

Следете всички новини и актуални резултати на http://iati-shu.org

Тагове