ЗЛАТО, СРЕБРО И ДВА БРОНЗА ПО ИНФОРМАТИКА ПОСТАВИХА БЪЛГАРИЯ НА ВТОРО МЯСТО НА БАЛКАНИАДАТА В МОЛДОВА

Между 2 и 8 юли 2017 г. в Кишинев, Молдова, се проведе 25тото издание на Балканската олимпиада по информатика. В нея участие взеха 12 страни, сред които освен България, бяха още Кипър, Гърция, Македония, Сърбия, Турция и др. 
Доброто представяне на олимпийския отбор по информатика с годините се е превърнало в традиция - и тази година резултатите показват четири медала за четиримата ни състезатели и почетното второ място в отборното класиране, водени единствено от Румъния.

Олимпийският отбор по информатика тази година е в следния състав:

  • Радослав Стоянов  Димитров, Пловдив, МГ "Акад. К. Попов", 10 клас – златен медал и трето място в индивидуалното класиране
  • Енчо Иванов Мишинев, МГ Ямбол, 12 клас – сребърен медал и шесто място в класирането
  • Виктор Николаев Терзиев, София, СМГ,  11 клас - бронзов медал
  • Петър Ивелинов Няголов, Русе, ПМГ "Баба Тонка", 10 клас - бронзов медал

Ръководители на отбора са Емил Келеведжиев и Павлин Пеев.

За последното десетилетие, до 2016 г.,  олимпийските състезатели по информатика са спечелили от участието си в БОМ 19 златни, 24 сребърни и 18 бронзови медали. България участва във всички олимпиади с изключение на едно издание като е била домакин през 1995-та, 2004-та, 2009-та и 2015 г.

Благодарни сме за личната мотивация на ръководителите и състезателите, които носят такъв успех за страната ни, както и за сериозната подкрепа на Фондация „Америка за България в подготовката на талантливите деца.

На снимката отляво надясно: 
Емил Келеведжиев - ръководител, Радослав Димитров - златен медал, Енчо Мишинев - сребърен медал, 
Петър Няголов - бронзов медал, Виктор Терзиев - бронзов медал, Павлин Пеев - зам. ръководител.

Тагове