РЕЗУЛТАТИ ОТ 45-АТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО БИОЛОГИЯ (2020)

Националният кръг на олимпиадата по биология и здравно образование за учебната 2019/2020 г. се проведе преди броени дни - на 30.06. (вторник) от 14:00 ч., в определени училища координатори в страната. Вижте кои са те - в този предишен материал

На 06.07. Националната комисия публикува окончателното класиране и определи резултатите във възрастовите групи от 7,8, 9, 10-11 и 11-12 клас. Комисията е в състав: председател доц. д-р Албена Георгиева Йорданова,  и членове: доц. д-р Любен Иванов Загорчев, доц. д-р Таня Иванова Топузова-Христова, доц. д-р Илиян Лазаров Илиев, доц. д-р Албена Георгиева Гьонова, доц. д-р Анита Георгиева Тошева,гл. ас. д-р Калина Любомирова Пачеджиева, гл. ас. д-р Илияна Василева Саздова, г. алс. Атанас Грозданов, Димитър Каразапрянов, гл. учител Боян Пенчев Цветков.

Бяха се явиха 108 ученици от цялата страна. Лауреати на 45-ата НОБ са зрелостниците и дългогодишни състезатели и медалисти по биология от национални и разширени отбори: Кирил Тошев (НПМГ), Никола Димитров (ППМГ Бургас) и Димитър Кутровски (НПМГ).

Поради особеностите на тазгодишното провеждане и непровеждане на присъствени олимпиади, не е съставен традиционния Разширен национален отбор, формиран след национален кръг. Отличени са лауретите на 45-ата НОБ, а четиримата най-добри биолози от третата възрастовата група ще представляват страната ни Международната виртуална олимпиада това лято, съобщи за СООПН ръководителят на отбора доц. Йорданова от Софийския университет.

Безпрецедентният национален отбор е съставен от пълните отличници от групата за 11-12 клас:

Цялото класиране можете да разгледате в раздел “Класиране” в уебсайта на Министерството на образованието и науката или в този файл. А резултатите по химия и опазване на околната среда можете да видите тук

Нека да припомним, че тазгодишната Международна олимпиада по биология (МОБ/ IBO) няма да се състои в обичайния си формат. Организационният комитет на IBO излезе с изявление, че е взел решение да отмени проведжането на олимпиадата в Нагасаки, Япония,  насрочена до скоро за юли, а вместо нея да се проведе отделно онлайн състезание през август. “И тъй като не можем да гарантираме справедливите условия на изпита, не смятаме за разумно да отъждествяваме това състезание с предишните издания на IBO. Затова предложението е настоящото състезание да носи името “IBO Challenge 2020”, а учениците да могат да получат медали и сертификати за участие.” Датите са 11 и 12 август 2020 г., включващи практически и теоретични задания, а резултатите ще бъдат обявени на 24 август 2020 г.

Следете ни за повече подробности и новини.

Тагове