ТРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА ЗА МОМИЧЕТА, 2021

Тази седмица, между 09 и 15 април 2021 г., за втори пореден път Европейската олимпиада по математика за момичета прие онлайн формат на провеждане. В десетото издание на олимпиадата се състезаваха над 200 участнички от над 50 отбора от държави не само от Европа, но и от цял свят. Виртуален домакин бе Грузия.

България за пореден път бе излъчена от национален отбор на престижното състезание, и отново може да се похвали с успешни резултати - три бронзови отличия:

Техни ръководители са Люба Конова и Велина Иванова, които също са медалистки и участнички в предишни издания на EGMO. 

Задачите на български език можете да разгледате тук: ДЕН 1, ДЕН 2.

Всички момичета с изключение на Мария, бяха участнички и в миналогодишния отбор, който взе 2 сребърни и 2 бронзови медала от онлайн EGMO 2020 с виртуален домакин Холандия. През 2020 г. Мария пък бе част от отбора за онлайн Младежката балканска олимпиада по математика, откъдето спечели сребърно отличие.

Повече подробности относно (не)провеждането на олимпиадите по природни науки тази година можете да видите в предишната ни публикация

*На заглавната снимка отляво надясно: Калина Николова, Люба Конова, Маргарита Стефанова, Михаела Гледачева, Мария Дренчева, Велина Иванова;

 

Тагове