СЪСТАВ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО МАТЕМАТИКА 2020

Националният кръг на олимпиадата по математика за учебната 2019/2020 г. се проведе на 29.06. (понеделник) и 30.06. (вторник) от 09:00 ч. На 69-ата НОМ в горната възрастова група (9-12 клас) бяха класирани 119 ученици.

От тях бе съставен Разширен национален отбор, чийто участници можете да видите тук.

Въз основа на регламента за определяне на националния отбор и съобразно показаните резултати, Националната Комисия определи тази година на международно ниво да ни представляват:

За резервен участник в отбора Комисията определи: 

  • Ангел Иванов Райчев, 10 клас, 125 СУ, София 

Ръководител на националния отбор е доц. д-р Станислав Николаев Харизанов (ИИКТ / ИМИ-БАН), заместник-ръководител e гл.-ас. д-р Стефан Владимиров Герджиков (ФМИ на СУ / ИИКТ-БАН), а наблюдател - чл.-кор. проф. дмн Николай Маринов Николов (ИМИ-БАН).

През 2019 г. на 60-ата Международна олимпиада по математика България бе на 19-о място в отборното класиране, като и всеки от състезателите се завърна с медал с 5 сребърни и 1 бронзов медал. От тазгодишната математическа шестица на МОМ ще дебютират Стефан, Диян и Мартин, като последният е многократен медалист от международни и балкански състезания по информатика, както и носител на сребърен медал от Младежката балканиада по математика в Гърция през 2018. Стефан има сребърно отличие от МБОМ през 2017, когато домакин бе България. 

Борислав, Къонг и Евгени бяха част от националния отбор и на МОМ през 2019 г. (сребърни медали), но имат куп отличия и от Балкански и Младежки балкански и други състезания.

Напомняме, че тазгодишната Международна олимпиада по математика ще се проведе онлайн. Новите дати са 21-22 септември 2020 г.

Можете да прочетете повече относно (не)провеждането на международните формати в този обобщен материал, който актуализираме регулярно. Вижте още и Календар за сезон 2020

Подготовката и участието на отборите по математика на международни и балкански състезания се случва благодарение на подкрепата на Американска фондация за България

Тагове