ЗАПОЗНАЙ СЕ С ОЛИМПИЙЦИТЕ ПО ФИЗИКА И БИОЛОГИЯ В НОЩТА НА УЧЕНИТЕ 2019

Имаме удоволствието отново да ви поканим на олимпийска среща в рамките на Европейската нощ на учените този петък, 27.09.2019. 

Четирима състезатели от националните отбори по физика и биология ще демонстрират знания и усмивки във Vivacom Tech Hall. Можете да се присъедините в събитието “Олимпийска вечер на науките” тук.  Ще ви очакваме на ул. Андрей Сахаров 1 в петъчната вечер, между 19 и 21 ч. Входът, разбира се, е свободен.

Биолозите ще ни покажат нагледно как се прави хроматография на растителни пигменти и как се изолира ДНК от банан. Редом до тях физиците ще показват различни явления като: резонанс; пълно вътрешно отражение; дифракция и дисперсия на светлината; кипене на вода при стайна температура.

 

Запознайте се и с олимпийските демонстратори:

Десислава Илиева, 12 клас  от СМГ, е носител на сребърен медал от Международната олимпиада по биология в Унгария 2019

Кирил Тошев, 12 клас от НПМГ -  на бронзов медал от Международната олимпиада по биология в Унгария 2019

Георги Александров е завършил СМГ и е носител на сребърен медал от Международната олимпиада по физика в Тел Авив и златен медал по астрофизика от Международната в Унгария 2019 . Освен това има сребро и от МОФ 2018 и бронз от МОФ 2017. Двукратен златен медалист от Европейската олимпиада по физика 2019 и 2018, бронзов от 2017 г. отново там.

Васил Николов е ученик от 11 клас в ПЧМГ София, носител на бронзов медал от Международната олимпиада по физика 2019 в Тел Авив. Той ще участва и на Международната олимпиада по астрономия в Румъния през октомври. Има два бронза от Международните по астрономия и 2017 и 2018 г. 

 

Събитието се осъществява с подкрепата на Vivacom и British Council Bulgaria.

Европейска нощ на учените е мащабно събитие, организирано всяка година в последния петък на месец септември. В София научните събития ще проведат в 20 локации - посетете ги и се включете в играта „ВИЖ ПОВЕЧЕ в Европейска нощ на учените и спечели награда!“. Цялата програма на "Нощта" разгледайте на този адрес.

 

ВИЖ ОЩЕ: СООПН СТАНА КАУЗАТА НА "ОПЕРАЦИЯ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ" ЗА 2019