ОЛИМПИЙСКИТЕ ОТБОРИ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ - НОВАТА КАУЗА НА "ОПЕРАЦИЯ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ"

Утрото на 3 септември набързо ни върна в класната стая. Подранихме, защото нямахме търпение да се върнем в час, а и да обявим новото ни партьорство и мащабна дарителска кампания. Днес даваме старт на новата “Операция „Жълти стотинки”, организирана от Виваком за девета поредна година, и чиято кауза този път са именно добре познатите ви олимпийски отбори по природни науки. 

На специално медийно събитие в Софийската математическа гимназия журналисти и представители на бизнеса мериха знания в пресъздадения за случая формат на предаването “Това го знае всяко хлапе”, като “жокери” на отборите на възрастните бяха: Десислава Илиева (биология), Добрин Башев (информатика), Здравко Иванов (лингвистика, биология), Камен Петров (химия), Кристиян Вилхемов (химия) и Теодор Маслянков (химия).

Партньори на “Жълти стотинки” са над 40 медии, фирми и организации, а специални посланици и медийни лица този път са журналистът Ива Дойчинова и носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев.

Събраните средства от дарителската кампания ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика, млади физици и химия в международни и балкански състезания. 

Средствата се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777.  VIVACOM, както и партньорските организации инвестират допълнително, като допълват набраната по време на кампанията сума. 
Инициативата ще продължи до 31.12.2019 г.

Снимки: Виваком и СООПН