България се обединява в „България дарява“ от 22 до 31 март

Социалната промяна е по-възможна от всякога - всеки може да избере между 115 каузи на организации от цялата страна и да ги подкрепи

С идването на пролетта за първи път у нас стартира инициативата „България дарява“, която обединява каузи от цялата страна и различни сфери от живота. От 22 до 31 март, когато цяла България дарява, всеки може да избере и подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, като дари за промяната, която иска да направи реалност.

„България дарява“ е първата по рода си общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на малки и големи граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg. На нея са регистрирани 115 каузи. Те очакват щедростта и съпричастността на много хора от цяла България. Само така можем да покажем, че промяната е възможна и зависи от всички нас. 

На сайта всеки може да избере една или повече каузи и да разбере как може да ги подкрепи. Няма малка или голяма подкрепа; всеки принос е безценен, защото когато се обединят много хора, всяка промяната може да бъде постигната.

Каузата на СООПН:  Подкрепете олимпийския ни отбор по Астрономия и Астрофизика!

В дарителската инициатива са включени каузи, които търсят и намират решения, променят човешки съдби и средата, в която живеем, в следните направления: образование и таланти, деца и младежи в риск, възрастни хора, култура и изкуство, градска среда и местно развитие, социална подкрепа, спорт, технологии, човешки права, природа и околна среда. Каузите във всички тези направления са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети към Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.

Инициатори на „България дарява“ са 12 организации, които вярват, че всеки от нас може да допринесе за по-доброто развитие на нашето общество и средата, в която живеем: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Център за приобщаващо образование, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заслушай се“,  „Светът на Мария“, WWF България и УНИЦЕФ.

От 22 до 31 март всеки, които влезе на bulgariadariava.bg и дари, ще допринесе за превръщането на България в едно по-добро място за живеене. Дарителството е акт на съпричастност и желание да промениш света около себе си заедно с хора, които споделят твоите ценности и визия за решаването на актуален обществен проблем.