НАПРАВИ ТЕСТ И РАЗБЕРИ КОЯ Е ПОДХОДЯЩАТА ЗА ТЕБ КАУЗА В „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ 2020

„Знаеш ли коя песен да си пуснеш, за да се развълнуваш истински?  - Разбира се. - А знаеш ли коя кауза вълнува сърцето ти?“

Всеки може да намери отговора на bulgariadariava.bg чрез специално разработен тест. Резултатът ще разкрие доброто, което носи и ще му помогне да избере кауза, която да подкрепи в националната кампания „БЪГАРИЯ ДАРЯВА“ от 22 до 31 март 2020 г.

Инициативата „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ се провежда за втори път, а тестът „Доброто в теб“ е забавен и интересен начин, чрез който се улеснява избора на дарителите измежду 75 каузи от цялата страна. Тестът е кратък и може да бъде направен веднага, а отговорите на седемте въпроса ще ви посочат каузите, които са най-близо до сърцето ви и вашето житейско мото. Имате възможност да изберете една или няколко от тях, които да подкрепите сега и вбъдеще.

Не че казваме нещо, но... Олимпийското сдружение отново е сред избраните каузи, които можете да подкрепите в мащабната кампания. Нашата кауза "Да погледнем смело към звездите!" е в подкрепа на отборите по астрономия и астрофизика. Тъй като техните дисциплини не са част от учебния материал, това  изправя ръководителите и техните възпитаници в неравностойна позиция спрямо останалите отбори по природни науки. Това поражда необходимостта от значителни средства за организацията, обученията и самата практическа подготовка на децата преди националните и международните състезания.

За да улесни дарителите, платформата bulgariadariava.bg предлага различни дарителски механизми, достъпни към всяка една от каузите. Средствата постъпват директно в полза на гражданските организации, регистрирали безплатно каузата си на платформата. Така всяка организация, работеща в обществена полза, може веднага да разполага със събраните средства, за да твори добро.

Предизвикайте вашите приятели в социалните мрежи да станат част от  „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“, като запишете кратко видео в подкрепа на любимата си кауза. Така ще предадете доброто нататък! Вашият пример ще вдъхнови онези, които имат силата и куража да бъдат част от промяната днес, за да живеем всички в по-добра България утре.

Организатори на "БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА" са 12 организации, обединени от идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заедно в час“, „Светът на Мария“, WWF България, фондация „Работилница за граждански инициативи“ и УНИЦЕФ.