НАУКА С БЪДЕЩЕ: КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ОТ "АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ"

Стартира новата програма „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“, а одобрените проекти ще получат финансиране между 5 000 и 75 000 лв.

Нашият генерален спонсор, Фондация Америка за България, обяви конкурс за проекти в 4 направления:

Крайният срок за подаване на кандидатури е 25 октомври 2020 г. , 17 ч.

На 7 октомври, 16:00 ч.  ФАБ организира уебинар във Фейсбук за най-често задаваните въпроси, както и допълнителни разяснения за процеса на кандидатстване. 

НАУКА С БЪДЕЩЕ

Финансиране на проектни предложения на млади учени-иноватори в областта на природните науки, здравеопазването, земеделието и ветеринарната медицина. Идеите трябва да са с приложна насоченост, да адресират съществуващи проблеми и да имат потенциал за внедряване в практиката. Основната цел на конкурса е да насърчи и стимулира ранния етап на развитие на техните разработки и продукти.

Могат да кандидатстват както отделни физически лица, покриващи тези условия, така и екипи от млади иноватори и учени или такива с вече регистрирани компании.

Задължително условие е проектите, с които се кандидатства, да не са само на ниво идея, а да са преминали успешно минимум втория етап на технологична готовност (формулирана техническа концепция) съгласно международно приетата скала за оценка на зрелостта на новосъздадена технология (Technology Readiness Levels) и да е започната работа по трети етап – доказване на концепцията в експериментална среда.

Размерът на финансирането на одобрен проект е от 5 000 до 15 000 лв. Проектите трябва да се реализират и всички разходи да бъдат направени в рамките на осемнадесет месеца след подписване на договора за дарение. Няма изискване към кандидатите за собствен принос, но наличието на такъв се насърчава.

Обявяване на одобрените кандидатури ще се случи на 07 декември 2020 г.

Повече информация за условията на кандидатстване, формулярите за попълване и бюджетиране, можете да прочетете и изтеглите тук

ОНЛАЙН УЧЕНЕ

Финансиране на проектни предложения, които да допринесат за намирането, разработването и тестването на интерактивни и адаптивни методологии за ефективно преподаване в електронна среда. Фокус на конкурса е училищното образование.

Целевите групи на проектите могат да бъдат ученици от 1 до 12 клас, включително такива със специални обучителни нужди и/или икономически уязвими групи. Методите и инструментите, които са обект на проекта, могат да имат за фокус ученици с различно ниво на техническа обезпеченост и семейна подкрепа в условията на онлайн, дистанционно или смесено обучение.

Допустими кандидати са училища, неправителствени организации, обучителни центрове, университети или университетски звена, НПО с основна дейност в сферата на образованието, центрове за професионално обучение, изследователски организации, тинк-танк организации (мозъчни тръстове), читалища или обединения от две или повече от вече изброените.

Размерът на финансирането на одобрен проект е до 40 000 лв. Проектите трябва да се реализират и всички разходи да бъдат извършени в рамките на 12 месеца след подписване на договора за финансиране.

Обявяване на одобрените кандидатури ще се случи на 07 декември 2020 г.

Повече информация за условията на кандидатстване, формулярите за попълване и бюджетиране, можете да прочетете и изтеглите тук.