ОЧАКВАЙТЕ SCIENCE BRICKS 2: НАУКА С КАУЗА - ОНЛАЙН НА 25 ОКТОМВРИ!

Научно-популярното събитие в подкрепа на олимпийците по природни науки „Science Bricks 2: Наука с кауза“ ще се проведе виртуално на 25 октомври (неделя). Нашите колеги и партньори от MediaBricks.bg отложиха и отмениха физическото провеждане на събитието от март заради пандемията от COVID-19.

Точно преди година, през октомври 2019 г., дадохме началото на една хубава и полезна поредица научно-популярни събития, организирана от нашите всеотдайни колеги и партньори от уебсайта за наука и технологии Media Bricks.

Тогава с помощта на стотиците гости, успяхме да съберем над 4000 лв. в помощ на олимпийските отбори по природни науки. Това се случи благодарение на всички средства от продадените билети и от дарителската кутия на входа на залата в София Тех Парк.

Отново е октомври и отново е време за наука с кауза! Имаме щастието да ви съобщим, че макар и онлайн, SCIENCE BRICKS 2 ще има! Събитието е безплатно и ще се излъчи в онлайн каналите на сайта (YouTube и Facebook), като лекторите и програмата остават непроменени.

Тъй като целта на „Science Bricks 2: Наука с кауза“ е да популяризира науката и да подкрепи гимназистите ни, които представят България на международните състезания по природни науки, има ДАРИТЕЛСКИ БИЛЕТИ, които всеки може да закупи онлайн. Те не са задължителни, за да гледате лекциите, но са 100% в подкрепа на подготовката на българските олимпийци. (Закупете своя тук, в системата на ePay go)

Цените им започват от 5 лева, като има и Супер дарителски билети за 30 и за 50 лева, а всеки може да купи колкото броя реши.*

“Заедно с нашите партньори сме ви подготвили и приятни изненади, които ще могат да бъдат спечелени на случаен принцип измежду закупените билети.”, обещават организаторите.

Отбележете се във фейсбук събитието тук, за да не пропускате новости.

В програмата ще откриете интересни лекции, свързани с георгарфията, физиката и астрофизиката. Към това ще добавим много зрелищни демонстрации и експерименти за малки и големи фенове на знанието. Също така ще има вдъхновяваща среща с част от олимпийците ни по природни науки, които печелят медали за България.

Програма за 25.10.2020:

  • 11:00 – 11:50 – Д-р Евгения Сарафова и д-р Димитър Желев – „Познаваме ли Земята?“
  • 12:00 – 12:50 – Стоил Иванов – „(Не чак толкова) Кратко въведение в орбиталната динамика“
  • 14:00 – 14:50 – Наско Стаменов и Златина Димитрова – „Тук не се диша!“
  • 15:00 – 15:50 – Никола Каравасилев - „Колко е елементарна физиката?“
  • 16:00 – 16:50 – Български олимпийци – Как се печелят медали от най-силните международни състезания по природни науки?


*NB. Всички, които до този момент са си взели билети за „Science Bricks 2: Наука с кауза“ (насрочен от 28 март за 25 октомври), трябва да знаят, че билетите им на 100% отиват за подготовката на българските олимпийци. Ако заради промяната, че събитието няма да е присъствено, а само онлайн, желаете да върнете своя билет, моля да се свържете с организаторите от MediaBricks.bg на следния мейл: media@mediabricks.bg

Дарителските билети, закупени до този момент, ще важат за новата дата и начин на провеждане. Форматът и лекторите остават същите и приходите от всички билети отиват изцяло за подкрепа на българските олимпийци по природни науки.

Благодарим ви за подкрепата!