Пълна стипендия в Minerva University за българските олимпийци

Интересното и иновативното висше образование са цел на Minerva Schools at KGI. Университетът е нов, съществува от няколко години, а от почти толкова - и партньор на Олимпийскоо сдружение. Университетът предлага full-tuition scholarship (на стойност US $40k) за един български олимпийски състезател, преминал успешно през трите етапа на кандидатстване.

Стипендията покрива таксата за обучение за всички 4 години. Прецедурата по кандидатствате е не по-различна от описаната и в тези срокове. Пътят към кандидатстване в Minerva чрез олимпийска стипендия е следният линк за партньори (СООПН).

Следващият, близък краен срок за подаване на документите за кандидатстване е 15 март 2018 г.

Няколко българи вече се обучават в MS, включително и олимпийски състезатели. Университетът е основан от големи имена в науката и има доста иновативен подход към учебната програма - първата година всички студенти записват едни и същи и само 4 на брой курса, които са основата - насоки са:

  • Arts and humanities
  • Computational Sciences
  • Natural Sciences
  • Social Sciences
  • Business

От втората учебна година се избира конкретна специалност в някое от изброените направления. Това, което привлича много от студентите е и интересният факт, че през всичките години се учи в кампуси в 7 различни града по света – Сан Франциско, Буенос Айрес, Берлин, Лондон, Сеул и др.

"Ако научаването на нова информация преди време е било въпрос на лични умения, към днешна дата експертите са се погрижили да имаме достъп до достатъчно прости, но ефективни техники за учене. Живко Чобанов, възпитаник на университета „Минерва“ в САЩ споделя пред BITelevision кои са тези техники и какво представя принципа на „обърнатата класна стая“ – вижте във видеото."

Вижте още: