ПЪЛНА СТИПЕНДИЯ В MINERVA UNIVERSITY ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИМПИЙЦИ СТУДЕНТИ

Интересното и иновативното висше образование са цел на Minerva Schools at KGI. Университетът е нов, съществува от няколко години, а от почти толкова - и партньор на Олимпийското сдружение. За поредна година си партнираме с университета, който предлага предлага full-tuition стипендия (на стойност US $10k) за един български олимпийски състезател, преминал успешно през трите етапа на кандидатстване. 

Прецедурата по кандидатствате е не по-различна от описаната и в тези срокове. Пътят към кандидатстване в Minerva чрез олимпийска стипендия е следният ексклузивен линк за партньори (СООПН).

Първият, ранен етап, е със срок за кандидатстване 01 ноември 2020. Следващите възможни дати са съответно 15 януари 2021 г. и 15 март 2021.

Това, което привлича много от студентите е фактът, че през всичките години се учи в кампуси в 7 от най-мащабните градове по света – Сан Франциско, Буенос Айрес, Сеул и др. MS предлагат и магистърски програми.

Няколко българи вече се обучават в MS, включително и олимпийски състезатели. Университетът е основан от големи имена в науката и има доста иновативен подход към учебната програма - първата година всички студенти записват едни и същи и само 4 на брой курса, които са основата - насоки са: Arts and humanities, Computational Sciences, Natural Sciences, Social Sciences, Business.

Програмата на Минерва комбинира успешно развитие на уменията към: критична и креативна мисъл, полезен опит*, космополитност и културно многообразие, но също така всички тези неща са достъпни за всеки, идващ от която и да е точка по света.

*Студентите на Минерва карат стажове в компании като Accenture, Apple, Amazon, CNN Global, Google, Mistletoe, United Nations, Siemens, Twitter и други.

"Студентите, участвали в олимпиади, са особено подходящи за нашата строга, но ценна програма. Не само такива като вас са изпълнени с научени  академичен талант, но също така сте изградени мислители. А това са все ключови черти, нужни за успеха в Минерва. Всъщност, много бивши състезатели вече са процъфтяващи членове на общността на Минерва.", окуражава състезателите регионалният мениджър на MS, Алена Савитская.