Участвайте на научно-техническия фестивал "От Винта" България 2018

През пролетта в гр. София ще се проведе Първият Международен младежки фестивал за научно-техническо творчество „ОТ ВИНТА” България за деца, ученици, студенти и млади професионалисти. Победителите в няколкото категории ще представят страната ни на най-голямото изложение на хеликоптери и на авиационна, космическа и военна техника в света

Партньорите на СООПН от „АВИАЦИОННО-КОСМИЧЕСКИ ФОРУМ” (АКФ) са домакини на регионално ниво на престижния международен фестивал „ОТ ВИНТА“ , поставил началото си през 2006 г, и провеждащ се в страната ни за първи път през 2018 г. . В него вземат участие деца, ученици, студенти и млади професионалисти под 30-годишна възраст от Русия, Чехия, Китай, Индия и др. Финалистите от регионалните етапи на провеждане ще участват, в зависимост от произведението си, в изложбените площадки на: едно от най-големите изложения за хеликоптери в света - HeliRusia, както и на Международния Авио-Космически Салон - МАКС.

Фестивала цели да повиши интереса на младите хора към природните и инженерните науки, като предизвиква инженери, дизайнери, техници, математици, физици, клубове по моделиране и други ентусиасти да представят разнообразни научни, практически, ексцентрични модели, изобретения и изделия с иновативен характер с научно-техническа тематика – авиация, космос, корабостроене, инженерен дизайн, машиностроене, роботика и др.

Участниците се подразделят в три категории:

  • Разработки на колективи или отделни личности – студенти и докторанти от Висши учебни заведения (ВУЗ);
  • Разработки на колективи или отделни личности от 14 до 18-годишна възраст;
  • Разработки на колективи или отделни личности от 18 до 30-годишна възраст.

Участниците могат да представят своите разработки в три форми:

  • Постер;
  • Презентация;
  • Модел;
  • Визуални разработки - картини (за художници до 18 години);

*Участници извън възрастовия диапазон се допускат по изключение по преценка на организаторите. Такса за правоучастие не се заплаща!

Важни срокове:

  • Подаване на заявление за участие (регистрация) – 12.04.2018г .
  • Представяне на резюме на разработката – 12.04.2018г.

Документи за участие може да намерите на следния линк: http://www.asforum.org/документи-за-участие

За повече информация посетете сайта на фестивала и страницата във Фейсбук, ето и събитието. За контакти: aviation.space.forum@gmail.com