Зимна алумни среща на състезателите по природни науки

| Галерия

19 декември бе ден, посветен на коледни празненства и срещи с олимпийци. На обяд в Археологическия музей се проведе Осмата годишна олимпийска среща под патронажа на Президента на Република България, но честванията продължиха до късно.

От януари 2018 насам всеки месец в София се провеждат Месечни алумни срещи на състезатели от близки една до друга науки - биология, физика и химия; математика, информатика и лингвистика; астрономия, астрофизика и млади физици;, а наши домакини и партньори ежемесечно са "Абордаж" (ул. Веслец 22). Така през декември всички настоящи и бивши състезатели от националните отбори по всички природни науки, с които работи СООПН, бяха поканени на Зимната среща на възпитаниците .

Наши домакини бяха TechnoMagicLand в Sofia Tech Park, без чиято подкрепа събитието нямаше да бъде същото. Близо 70 души от различни състезания и години се събраха в пространството на TML, и след кратки игри за запознаване, опознаха експериментите - игри с виртуална реалност, оптични илюзии, 3D принтиране, програмиране на морски шах и други.