ЗАПОЗНАЙ СЕ С ОЛИМПИЙЦИТЕ, КОИТО ЩЕ УЧАСТВАТ НА “SCIENCE BRICKS: НАУКА С КАУЗА” ТАЗИ СЪБОТА

Броени дни остават до целодневното научно-популярно събитие Scince Bricks. Домакин на 19.10 ще бъде София Тех Парк и Форум “Джон Атанасов”.

Абсолютно всички средства от билетите отиват в дарителската сметка на СООПН. 

Билетите се продават в ePAY тук.

След като ви запознахме с четиримата лектори и водещи през изминалата седмица, днес е ред да покажем и талантливите лица, които ще се качат на сцената за последния панел. Те са млади, амбициозни и вечно усмихнати - и ще разкажат как се става олимпиец, как се печелят медали в силна световна конкуренция.

Десислава Илиева е ученичка от 12 клас от СМГ. Носител е на сребърен медал от Международната олимпиада по биология в Унгария 2019.

Иво Петров също е 12-класник в Софийската матемтическа гимназия, когото доскоро познавахме като състезател от националните отбори по физика. Тази година той грабна два сребърни медала в рамките на 10-на дни - от Международната олимпиада по физика в Израел, и от Международната олимпиада по математика във Великобритания.

"Бих искал да представим природните науки не само като учене, зубрене на формули, а като нещо интересно, интерактивно, да запознаем хората с това, което в действителност са науките, да покажем как те афектират света около нас", каза Иво в ефира на БНР.

Дамян Францов е третият участник олимпиец. 12-класникът от СМГ е сред тазгодишните медалисти,  след като се завърна с бронз от Международната олимпиада по химия в Париж, и със сребро от Менделеевската олимпиада в Санкт Петербург.

Вратите на залата отварят врати в 10 ч. на 19.10.
Прогнозата е слънчева с опасност от нови познания и разкъсано вдъхновение. 


Запазете своето място, като се снабдите с билет през електронната платформа на ePay. Присъединете се и към фейсбук събитието.